oma_anvia.png

21.06.2016 10:34 | Artikkelit

HP Parviainen lähettää videonsa maailmalle Anvian valokuidulla

hp620x300.jpg

Duudsonista tuttu HP rakensi unelmiensa talon Seinäjoen asuntomessualueelle

HP Parviainen on yksi Duudsoneiden stunt-ryhmän jäsenistä ja mukana syksyllä MTV3-kanavalla jatkuvassa Possessa. Työkiireidensä ohella hän rakennuttaa parhaillaan taloa, joka tulee olemaan yksi Seinäjoen asuntomessukohteista kesällä 2016. Talo ei kuitenkaan ole pelkkä näyttelytalo, vaan se on rakennettu HP:n omaksi kodiksi täysin hänen toiveidensa mukaan: paritalon pohjaratkaisu, sisustus ja jopa naapurit on valittu henkilökohtaisesti.

Yksi HP:n ehdoton toive talossa ei kuitenkaan näy messukävijälle – Anvian valokuituliittymä. Siitä on kullanarvoinen hyöty sekä miehen työ- että vapaa-ajalle.
– Töihini kuuluu tehdä paljon videoita, jotka pitää pystyä lähettämään maailmalle nopeasti. Tarvitsen siis jatkuvasti suurempaa kaistaleveyttä, hän juttelee.
 
HP:n aiemmassa kodissa oli käytössä normaali laajakaista, jolla materiaalin lataaminen verkkoon saattoi kestää tuntikausia. Kerran hän oli lähettämässä videota Helsinkiin, mutta kone näytti latausajaksi jopa pari vuorokautta. Mies päätti säästää aikaa ja nappasi videon ulkoiselle levylle, matkusti Helsinkiin ja vei sen henkilökohtaisesti.
– Meillä on Youtube- ja vlogikanavat, joihin tuotamme lähes päivittäin uusia videoita. Yksinkertaisesti tarvitsen sellaisen yhteyden, jossa on tarpeeksi ulosmenovoimaa. Verkon kotikäyttöni on normaalia viihdekäyttöä kuten leffoja ja muita palveluita. Myös siinä valokuitu on aina toimintavarma.
 
Kotona olo harvinaista luksusta
 
Reppu ja reissumies – siinä HP:n rakas elämäntapa. Kun töissä on kiireistä, mies ehtii olla kotona enintään päivän tai pari viikossa. Työreissuissa HP majailee hotelleissa tai kavereiden sohvilla. Siksi oma koti kulkee helposti mukana maailmalla repussa ja matkalaukussa.
– Tykkään ja nautin tästä elämäntavasta. Reppu on aina pakattuna ja kamat siellä valmiina minigrip-pusseissa – tuleepa lähtö sitten milloin ja minne vain.
 
Koska kotona ehtii olla vain harvoin, siellä on tärkeä voida nauttia elämästä. Siksi HP halusi taloonsa vain häntä itseään miellyttäviä ratkaisuja kuten paljon valoa ja avaruutta. Sisustus on sekoitus industriaalista karheutta ja puupintojen pehmeyttä. Bonukseksi, pisteeksi iin päälle, hän halusi palan arjen luksusta. Se sijoitettiin takapihan terassille – paikkaan, josta aukeaa kaunis korkea havumetsä, ja jalkojen alla kutittelee kunttapohja.
– Ajattelin, että nyt tai ei koskaan. Kun saan olla kotona, voin jatkossa rentoutua omassa ulkoporealtaassa, hän hymyilee.
 
Kaikkien aikojen asuntomessut
 
HP Parviainen on tunnetusti ylpeä pohjalaisuudestaan. Vaikka mies on nähnyt maailmaa, hän ei silti halua rakentaa kotiaan minnekään muualle kuin Seinäjoelle. Myös messualue saa kiitosta.
– Tämä on superupea asuinalue: Vaikka Pohjanmaa on hyvin tasaista, täällä on jopa vähän pinnanmuotoa. Keskustaan on järkevä välimatka, mutta silti ollaan sopivasti keskellä metsää, ja luonto on lähellä. Tänne on tosi kiva muuttaa, kun lähellä asuu paljon tuttujakin, hän kertoo.
Paritalon toiseen puoliskaan muuttaa nimittäin HP:n kaveri, joka on myös hänen vanha naapurinsa. Naapuruussuhde sujui aikoinaan niin hyvin, että miehet päättivät jälleen muuttaa rinnakkain ja tehdä talonsa messualueen ainoalle paritalotontille.
– Lähdimme samalla rikkomaan perinteistä paritaloasumista. Asetimme talot vastakkain, jolloin keskelle jää atrium-tyyppinen yhteinen piha. Sisältä kumpikin talo ovat myös täysin eri näköisiä, toisin kuin paritaloissa yleensä.
 
HP odottaa messutapahtumaa innolla. Parina päivänä hänen taloonsa pystytetään jopa tatuointistudio messuvieraille. Muutenkin messuilla on hänestä paljon nähtävää, ja pohjalaisen vaatimattomaan tapaansa hän uskoo, ettei tapahtumasta voi tulla muuta kuin kaikkien aikojen jymymenestys.
– Onhan asuntomessuja jo keritty harjoitella. Tänä vuonna näytetään, miten ne tehdään kunnolla!