oma_anvia.png

Virtuellt datacenter

Virtuaalinen konesali

Problem hos Saaristo Communications Oy:

”Vårt eget datacenter börjar ha sett sina bästa dagar, men att investera i ett nytt modernt center och nya servrar skulle kräva väldigt mycket pengar. Våra it-experter borde inte heller lägga sin tid på datacentret, utan på våra egna affärssystem”. 


Anvias lösning: Molncenter

Ett virtuellt datacenter, som hos Anvia kallas Molncenter, är som en helt egen modern serverhall, men utan stora investeringar eller bekymmer för driften. Ett företag kan mot en månadsavgift använda Molncentret för interna behov eller för att producera tjänster för sina egna kunder.

Jämfört med en enda virtuell server erbjuder Molncentret mycket mer prestanda och flexibilitet, men tjänsten är fortfarande lätt att administrera. Det är lätt att optimera den kapacitet du använder och du kan enkelt öka kapaciteten i vår enkla administrationsportal.

Anvia Molncenter bygger på VMwares teknik och passar för såväl Windows- som Linux-miljöer. Molncentret kan användas t.ex. i miljöer med flera servrar, som plattform för tjänster som är kritiska för verksamheten, för dubblering av datacenter och andra krävande serverlösningar.

Molncentret finns i Anvias serverhall i Vasa. Hallen har hög it-säkerhet och all data lagras i Finland. Anvia ansvarar för driften och underhållet av uppkopplingarna, utrustningen, programmen och datacentrets tekniska plattform - du kan fokusera på att dra nytta av centret i din vardag.

Molncentret och dess servrar kan kopplas samman med företagets lokala nät med Anvia Företagsnättjänst, vilket innebär att det går att använda företagets egna IP-adresser och andra nättjänster i datacentret.

Tilläggstjänster:

  • Projekt- och experttjänster
  • Migration av fysiska och virtuella miljöer
  • Säkerhetskopiering och återställning
  • Brandväggstjänst
  • Datauppkopplingar
  • Övervakningstjänster
  • Utbildning och konsultationer

PS. Om ditt företag av någon anledning behöver en lösning som är ännu effektivare än Molncentret, så berättar vi gärna mer även om Anvias Dedikerade virtuella datacenter.

LÄS MER