oma_anvia.png

21.06.2016 11:09 | Artiklar

Duudsonit-HP skickar ut videor i världen via Anvias fiberanslutning

hp620x300.jpg

HP Parviainen från Duudsonit byggde sitt drömhus på bostadsmässan i Seinäjoki

HP Parviainen är en av medlemmarna i stuntgruppen Duudsonit (The Dudesons), och i höst är han fortsatt aktuell med programmet Posse på MTV3. Vid sidan av jobbet bygger HP för tillfället ett hus som förevisas på bostadsmässan i Seinäjoki sommaren 2016. I det parhus han har byggt har han förverkligat alla sina drömmar: han har personligen valt inte bara planlösning och inredning utan också sina grannar.

Ett av HP:s största önskemål med hemmet kan ändå vara svårt för mässbesökarna att upptäcka: Anvias optiska fiberanslutning är guld värd både i jobbet och privat.
– I mitt jobb ingår att göra en massa videor som sedan snabbt ska skickas ut i världen. Jag behöver alltså hela tiden snabbare bredband, förklarar HP.
 
I HP:s tidigare hem fanns ett normalt bredbandsabonnemang som inte riktigt räckte till för hans behov – det kunde ta flera timmar att ladda upp en video på nätet. En gång skulle han skicka en video till Helsingfors, men datorn meddelade att det skulle ta ett par dygn att ladda upp den. HP beslöt att spara tid – han flyttade över videon på en extern hårddisk och förde den personligen till Helsingfors.
– Vi producerar nya videor nästan dagligen till våra Youtubekanaler och vloggar. Jag behöver helt enkelt en uppkoppling som har tillräcklig prestanda. På fritiden använder jag nätet som de flesta andra, jag tittar på filmer och använder olika tjänster. Också där kan man lita på att fiberanslutningen fungerar i alla lägen.
 
Hemmamys är sällsynt lyx
 
Till HP:s livsstil hör att ständigt vara på resande fot. När jobbet är som mest hektiskt hinner han vara hemma högst en eller två dagar i veckan. Under arbetsresorna övernattar han på hotell eller hos kompisar, och under de perioderna ryms hans hem i en ryggsäck.
– Jag njuter av den här livsstilen och är alltid redo att åka vart som helst. Ryggsäcken står alltid färdigt packad med grejerna i en minigrippåse.
 
Eftersom HP hinner vara hemma så sällan så är det extra viktigt att verkligen kunna njuta då han väl är hemma. Därför ville han ha ett ljust och öppet hem som är helt skräddarsytt enligt hans önskemål. Inredningen är en blandning av industristil och varma träytor. Som pricken över i:et önskade HP lite vardagslyx, som placerades på terrassen med utsikt över en vacker barrskog.
­– Jag tänkte att nu eller aldrig. När jag äntligen är hemma kan jag njuta i en utomhusjacuzzi, myser HP.
 
Alla tiders bostadsmässa
 
HP Parviainen är erkänt stolt över sina österbottniska rötter. Trots att han är en världsvan globetrotter så ville han bygga sitt hem i Seinäjoki och ingen annanstans. Han är mycket nöjd med området där bostadsmässan arrangeras.
– Det här är ett superbra bostadsområde. I allmänhet är Österbotten väldigt platt, men här är terrängen till och med lite mer varierande. Dessutom är avståndet till centrum litet, trots att området ligger nära naturen och mitt i skogen. Speciellt roligt blir det att flytta hit eftersom många bekanta bor i närheten, berättar han.
 
I andra ändan av HP:s parhus ska hans vän flytta in, samma vän som varit hans granne också tidigare. Grannsämjan har alltid varit på så hög nivå att herrarna beslöt sig för att bli varandras grannar också efter flytten. Deras hus är det enda parhuset på mässområdet.
– Samtidigt har vi också omdefinierat traditionellt parhusboende. Vi ställde husen mittemot varandra så att det bildas en atriumliknande gård i mitten. Tvärtemot traditionella parhus är våra hus också helt olika varandra inuti.
 
HP ser fram emot bostadsmässan. Under ett par mässdagar kommer hans källare att härbärgera en tatueringsstudio som betjänar mässbesökarna. Mässan erbjuder också en massa annat sevärt, och med sedvanlig österbottnisk ödmjukhet menar HP att mässan inte kan bli annat än en braksuccé.
– Finland har hunnit träna på bostadsmässor under många år – i år ska vi visa alla hur man gör det ordentligt!