oma_anvia.png

Tillval till Anvia Bredband

Som bredbandskund hos Anvia kan du få en mängd tilläggstjänster till ditt abonnemang, såväl avgiftsfria som avgiftsbelagda. Bekanta dig med vårt breda utbud av tilläggstjänster till Anvia Bredband och hitta de tjänster som du har mest nytta av. 

 

Webbsidetjänst 
galleria.png  Med Webbsidetjänsten kan du enkelt skapa och uppdatera dina egna webbsidor,
 utan att behöva gå via krångliga mellanskeden.
 

Som konsumentkund med Anvia Bredband kan du enkelt börja använda och uppdatera egna webbsidor utan krångliga mellanskeden och utan att behöva skapa en skild uppkoppling till en webbsideserver.

Anvia Webbsidetjänsten sköter kontakten direkt med filerna på dina webbsidor – du behöver bara klicka på de funktioner du vill använda i webbläsarfönstret!

Dessutom kan du enkelt lägga till text och bilder med hjälp av Webbsidetjänstens administrationsverktyg och du behöver inte kunna koda webbsidor. Du lägger bara till innehåll i de färdiga mallarna, trycker på “Spara” och vips blir dina sidor genast synliga på nätet!

  • Det är lika lätt att skapa egna webbsidor som att använda e-post.
  • Du kan uppdatera dina webbsidor var som helst, bara du har tillgång till en internetuppkoppling.
  • Tjänsten ingår i månadsavgiften för Anvia Bredband!

Se våra demosidor 

Så här gör du för att börja använda tjänsten:

1. Logga in i Mitt Anvia med ditt användarnamn och lösenord.

2. Skapa en ny webbsideadress i Mitt Anvia. Mitt Anvia > Beställ och administrera > Webbsidetjänst. Vid aktiveringen bör du hitta på adress, användarnamn och lösenord till din webbsidetjänst. Kom ihåg ditt användarnamn och lösenord, eftersom du behöver dem då du vill göra ändringar i dina webbsidor. 

Om redan tidigare skapat webbsidor med Anvias förra system kan du ändå börja använda Anvias nya webbsidetjänst och skapa nya webbsidor. Dina gamla webbsidor kan du dock inte uppdatera med Anvias nya Webbsidetjänst. 

Webbadress till administrationsportalen

När du i fortsättningen vill uppdatera dina webbsidor behöver du bara öppna en webbläsare gå och till http://netanvia.fi/wp-login.php.

Du måste ange användarnamn och lösenord innan du kommer in på administrationsportalen för dina webbsidor. Du kan också gå till administrationsportalen via Mitt Anvia.

----------------------------------------------------------------------------
Anvia Domäntjänst 

fidomainpalvelu.png  Som Anvia Bredbandskund kan du om du vill registrera ett eget domännamn,
 dvs. en egen webbadress.
 

En domän är en internetadress, som också konsumenter kan registrera. En egen domän möjliggör en webbadress och e-postadress som är personlig och lätt att komma ihåg, t.ex. webbadressen www.heltegendoman.fi eller www.heltegendoman.com. I e-postadressen syns domännamnet efter @-tecknet.

Domännamnet kan du hitta på själv och det kan vara t.ex. ett smeknamn, ditt eget namn eller ett ord som har att göra med en hobby. Domännamnet måste följa god smak och får inte göra intrång på namn- eller varumärkesrättigheter.

Så här gör du för att börja använda tjänsten:

Beställ en domän
Domänen kan du beställa i Mitt Anvia eller genom att besöka Anvias butik. Beställning av domäntjänsten förutsätter att kunden har ett abonnemang på Anvia Bredband eller Anvia.net-tjänsten.

Domännamn som kan registreras
Med hjälp av Anvia Domäntjänst kan du registrera domännamn inom bl.a. följande toppdomäner:
.biz, .com, .eu, .fi, .info, .name, .net, och .org.

fi-domännamn
En fi-domän kan registreras av en person som är minst 15 år gammal och som har finländsk personbeteckning och hemkommun i Finland.

Ett fi-domännamn kan vara 2­–63 tecken långt och ska följa god smak. Domännamnet får heller inte göra intrång på någons namn- eller varumärkesrättigheter.

eu-domän
Ett domännamn under Europeiska Unionens toppdomän .eu kan registreras av personer vars hemort ligger i ett EU-land.

Domänerna .com, .net, .org, .info, .biz och .name
Toppdomänerna .com, .net, .org, .info, .biz och .name är så kallade internationella domäner och den vanligaste av dem är .com

Priser
Efter en godkänd domänregistrering tar Anvia ut öppningsavgift, månadsavgift och registreringsavgift enligt gällande prislista. Registreringsavgiften varierar enligt toppdomän. T.ex. uppbär Kommunikationsverket en registreringsavgift för .fi-domäner för tre år åt gången.

 
Öppningsavgift 10,08
Månadsavgift    7,90
Registreringsavgifter:  
.fi 1 år   12,00*
3 år   33,00*
5 år   50,00*
.com, .net (för 2 år )  56,25
*I priserna ingår moms 0 %.  

I Anvias domäntjänst ingår att domännamnet upprätthålls på namnservern och att domänen kopplas samman med en webbadress och de e-postadresser du väljer.

Bra att veta

Att förnya sin domän
Det möjligt att förnya en fi-domän innan registreringsperioden går ut är. Fi-domänen förnyas genom att kunden betalar en förnyelseavgift direkt till Kommunikationsverket, som skickar ut en påminnelse om detta i god tid före registreringsperioden löper ut.  Påminnelsen skickas både per post och e-post.

När det gäller de övriga domänerna är det Anvia som meddelar kunden om möjligheten att förnya registreringen cirka en månad innan giltighetsperioden för domänen upphör.  Domänen förnyas genom att betala förnyelseavgiften (för 2–9 år).

Registrering
Om du har kontrollerat att det domännamn som du vill registrera inte gör intrång på någons namn- eller varumärkesrättigheter är det bara att beställa domännamnet, så att ingen annan hinner före dig.

Finländska register:

Företagsregistret     
http://www.ytj.fi/yrityshaku.aspx?path=1547;1631;1678&kielikoodi=2

Föreningsregistret    
http://193.229.70.49/ryhaku.htx?kieli=2

Organisationsregistret         
http://www.ytj.fi/yrityshaku.aspx?path=1547;1631;1678&kielikoodi=2

Varumärkesregister:

EU:s varumärkesregister: http://oami.europa.eu/en/

Finlands varumärkesregister:  http://tavaramerkki.prh.fi/default_se.pl

Hatthyllan/Pausa ditt bredbandsabonnemang

Som Anvias bredbandskund har du möjlighet att pausa ditt bredbandsabonnemang för 2–4 månader. Du behöver inte betala bredbandets månadsavgift för den tid som ditt abonnemang är pausat.

 

 

Hur kan vi hjälpa?

Kundtjänst

(06) 411 3300

Teknisk support

Tekniska supporten betjänar dig vardagar 8–21 och lördagar 10–15.


Se öppettider i butikerna