oma_anvia.png

Anvia Webmail -ohjeet

Anvia Webmail

Kirjautuminen palveluun
Anvian Webmail-sähköpostipalveluun kirjaudutaan https://posti.anvianet.fi –osoitteen kautta. Kirjaudu palveluun sähköpostitunnuksillasi. Voit käyttää joko käyttäjätunnusta tai sähköpostiosoitettasi kirjautuessasi.
 
Mikäli olet unohtanut salasanasi, voit vaihtaa sen klikkaamalla Unohditko salasanan? -linkkiä. Linkki ohjaa sinut Oma Anviaan.

kirjautuminen_0.jpg

Tuetut Internet-selaimet

Anvia Webmail toimii kaikilla yleisillä Internet-selaimilla. Suosittelemme kuitenkin, että käytät uusimpia selainversioita.
 
Anvia Webmailia suositellaan käytettävän seuraavilla selaimilla:
 • Internet Explorer 9, 10 ja 11
 • Firefox 24 ja 25
 • Safari 6
 • Google Chrome 30
 • Tai uudempi versio yllämainituista selaimista. 

Anvia Webmail ei tue selainten testi- ja beta-versioita emmekä selainlaajennuksia. Webmailin toimivuutta ei voida taata, mikäli käytössäsi on muu selain kuin jokin yllämainituista.

Sähköpostin kotivalikko

Kirjauduttuasi Anvian sähköpostipalveluun, avautuu sähköpostipalvelun kotivalikko. Kotivalikko toimii sähköpostin aloitussivuna, josta näet palvelun yleistilan kerralla.  Kotivalikosta pääset sähköpostiin joko klikkaamalla yläosan valintanauhasta Sähköposti tai pikanäkymän sähköposti –linkkiä.

spostin_kotivalikko.jpg

1. Päävalikko
Kotivalikon yläreunassa on päävalikko, josta siirryt helposti palvelun eri osiin: Sähköpostiin, Kalenteriin, Yhteystietoihin, Tehtävät-osioon ja Muistioihin. Valikosta löytyvät lisäksi valikosta käyttäjän asetukset ja uloskirjautuminen. Päävalikko pysyy samanlaisena läpi koko webmail-palvelun, ja siitä on yksinkertaista siirtyä osiosta toiseen.

2. Pikanäkymät
Kotivalikko näyttää tietyistä palvelun osista pikanäkymän (kts. sivun ylimmäinen kuva). Pikanäkymässä näet valitsemasi paikkakunnan säätiedot, uusien saapuneiden viestien lukumäärän, kalenterin viimeisimmät merkinnät, tuoreimmat muistiinpanot ja tehtävät. Lisäksi voit hakea ja lisätä uusia yhteystietoja.

3. Käyttäjän asetukset
Käyttäjän asetukset löytyvät käyttäjätunnuksen alta. Voit vaihtaa sähköpostipalvelun salasanaa, asettaa viestien välityksen tai lomavastaajan, säätää sähköpostien suodatusta, muokata omia tietoja (allekirjoitus sähköposteille) tai muokata palvelun asetuksia.

4. Kirjaudu uloskirjaudu_ulos.jpg
Päävalikon oikeasta reunasta löytyy kirjaudu ulos -nappi.

5. Muokkaa näkymää
Muokkaa näkymää linkistä pääset muokkaamaan kotivalikon pikanäkymiä,
esim. säätietojen paikkakuntaa.

Sähköpostinäkymä

Sähköpostiin pääsee joko klikkaamalla päävalikosta ”Sähköposti”-linkkiä tai kotinäkymästä Sähköposti-laatikon ”Siirry Saapuneet -kansioon” -linkistä.

sahkopostinakyma.jpg

1. Vasen navigointilaatikko
Vasemman reunan valikosta löytyvät valittavissasi olevat sähköpostin eri kansiot (Saapuneet, Luonnokset, Lähetetyt, Roskakori). Voit siirtää viestejä kansiosta toiseen ”raahaamalla” eli painamalla hiiren näppäimen pohjaan viestin päällä, liikuttamalla hiirtä haluamasi kansion päälle ja päästämällä hiiren painikkeesta irti kansion päällä. Voit raahata useamman viestin kerralla valitsemalla ensin viestit niiden edessä olevista laatikoista (klikkaa laatikkoa, niin sinne tulee valintamerkki. Mikäli haluat poistaa valinnan, klikkaa laatikkoa uudelleen.).

2. Päävalikko
Päävalikon kautta voit liikkua eri osioiden välillä, kuten sähköpostista kalenteriin tai muistioon. Päävalikko pysyy aina samanlaisena liikuttaessa osioiden välillä.

3. Päävalikko, oikea reuna
Käyttäjätunnuksen alta löytyvät erilaiset asetukset, salasanan vaihto, lomavastaaja, omat tiedot ja suodattimet. Uloskirjautuminen sähköpostista tapahtuu nuoli-ikonista oikeasta ylänurkasta.

4. Uusi viesti ja viestien tarkastaminen
Voit luoda uuden viestin kohdan 4 osoittamasta valintanauhasta klikkaamalla kohdasta Uusi viesti. Voit tarkastaa, onko sinulle tullut enemmän saapuneita viestejä kohdasta Hae uudet viestit.

Viestin kirjoitus
Klikattuasi kohdata Uusi viesti, avautuu ikkuna, jossa voit kirjoittaa viestin.

uusi_viesti_0.jpg

Kun viestisi on valmis, klikkaa kohtaa Lähetä. Jos haluat jatkaa viestin kirjoitusta myöhemmin, klikkaa Tallenna luonnokseksi. Jos haluat poistua lähettämättä tai tallentamatta viestiä, klikkaa oikean alanurkan sulje-painikkeesta.

5. Vastaa, välitä, poista, suodata, hae
Vastaa, välitä ja poista -toiminnot löytyvät viestiluettelon yläpuolelta. Voit myös vastata kaikille klikkaamalla Vastaa-painikkeen oikeassa reunassa olevaa nuolta ja valitsemalla Vastaa kaikille. Kun vastaat viestiin, välität viestin tai poistat viestin, viestin on oltava esikatselussa tai valittuna. Voit myös kaksoisklikata viestiä avataksesi sen erilliseen ikkunaan.

valintalaatikot_0.jpg

Voit myös hakea viestejä yksinkertaisella hakutoiminnolla. Laita hakukenttään jonkin sana tai nimi jonka viesti sisältää, hakutoiminto hakee kaikista viesteistä kirjoittamallasi sanalla tai sananosalla. Mikäli haluat hakea tarkemmin, klikkaa Saapuneet kansion päällä hiiren 2. nappia ja valitse luettelosta Haku. Täytä hakukriteerit ja hae. Täällä voit myös tallentaa haun, mikäli teet usein samanlaisia hakuja.

6. Hakutoiminto
Päävalikon oikeasta reunasta löytyy haku-toiminto. Kirjoita hakukenttään haettava sana ja paina näppäimistön enter-painiketta tai klikkaa hakukentän perässä olevaa suurennuslasia. Haun jälkeen esikatselulistassa näytetään vain hakua vastanneet viestit. Palaa takaisin tyhjentämällä hakukenttä tai paina poista haku –ruksia oikeassa reunassa. Nuolta klikkaamalla aukeaa tarkempaan hakuun lisää valintoja.

hakutoiminto.jpg

Voit myös hakea viestejä yksinkertaisella hakutoiminnolla. Laita hakukenttään jokin sana tai nimi jonka viesti sisältää. Hakutoiminto hakee kaikista viesteistä kirjoittamallasi sanalla tai sananosalla.

Tarkennettu haku

Mikäli haluat tarkentaa hakua, klikkaa Saapuneet-kansion päällä hiiren painiketta ja valitse luettelosta Haku. Täytä hakukriteerit ja hae. Täällä voit myös tallentaa haun, mikäli teet usein samanlaisia hakuja.
 

7. Viestiluettelo
Voit selailla viestejä viestiluettelosta. Kun klikkaat viestin otsikkoa, se tulee näkyviin viestiluettelon alla olevaan lukuruutuun. Voit valita viestejä klikkaamalla viestin edessä olevaa laatikkoa. Viesti on valittuna, kun sen edessä olevassa laatikossa on ok.jpg symboli. Voit valita useamman viestin kerrallaan, ja näin kohdassa 5. mainitun valikon toiminnot voidaan kohdistaa useampaan viestiin kerrallaan. Tällä tavoin voit esimerkiksi poistaa useamman viestin kerrallaan. Jos merkitsit väärän viestin valituksi, voit poistaa valinnan klikkaamalla valittu-symbolia uudelleen. Huom! Poistetut viestit menevät Roskakori-kansioon. Muistathan aika-ajoin tyhjentää myös sen, jotta sähköpostilaatikkosi tila ei täyty. Jos poistit vahingossa väärän viestin, voit palauttaa sen ”raahaamalla” eli painamalla hiiren näppäimen pohjaan viestin päällä, liikuttamalla viestiä hiiri-näppäin pohjassa haluamasi kansion päälle ja päästämällä hiiren napista irti kansion päällä. Voit raahata useamman viestin kerralla valitsemalla viestit niiden edessä olevista laatikoista

8. Lukuruutu

Saat viestin näkyville lukuruutuun kun klikkaat kerran viestin otsikkoa. Toimintovalikon Muut-painikkeesta voit piilottaa lukuruudun kokonaan (Piilota esikatselu). Tällöin saat viestit lukutilaan kaksoisnapauttamalla viestiä. Voit myös vaihtaa lukuruudun oikeaan reunaan (Pystyasettelu).

lukuruutu_0.jpg

Kalenterinäkymä

kalenteri_0.jpg

1. Kalenterin toimintonauha
Kalenterin toimintonauhasta voit luoda uuden tapahtuman, vaihtaa kalenterinäkymää esimerkiksi kuukausinäkymästä viikkonäkymään. Voit myös valita esikatseluun tehtävät (tehtävälistaus) tai agendan (tietyn aikavälin kalenterimerkinnät ja tehtävät yhdessä listauksessa).

Luo uusi tapahtuma
Uuden tapahtuman voit luoda klikkaamalla Uusi tapahtuma tai klikkaamalla suoraan kalenterista haluamasi päivään. Kirjoita tapahtuman tiedot aukeavaan ikkunaan ja tallenna. Jos et halua tallentaa tapahtumaa, paina Peruuta.

luo_tapahtuma_0.jpg

Tallennettuasi tapahtuman se tulee näkyviin kalenterinäkymään.

2. Kuukauden pikakatselu ja haku
Voit selata kalenteriasi kuukausitasolla vasemman laidan pikkukalenterista nuolia apuna käyttäen. Hakutoiminnolla voit hakea kalenterimerkintöjä ja tehtäviä yksinkertaisella sanahaulla. Kalenterimerkintöjen hakukenttä näkyy päävalikossa.

kuukauden_pikakatselu.jpg

3. Kalenteriluettelo ja tehtäväluettelo
Kalenteriluettelon ja tehtäväluettelon löydät vasemmasta reunasta. Plus-merkki-symboleista voit lisätä uuden kalenterin. Voit määrittää eri kalentereille eri värit esikatselunäkymään. Näin näet erillisillä väreillä esimerkiksi lasten harrastukset ja työmerkinnät. Lisätessäsi uuden kalenterin täytä tiedot avautuvaan laatikkoon ja tallenna.

maarita_vari_0.jpg

Kalenterin jakaminen
Voit myös jakaa kalenterin toisten webmail-käyttäjien kanssa. Avaa jaettavan kalenterin muokkausnäkymä klikkaamalla muokkaa-nappia.
Siirry Jako-välilehdelle ja valitse kohta Jaa käyttäjille.

kalenterin_jakaminen.jpg

Kirjoita sähköpostiosoitteet tekstilaatikkoon. Luettele sähköpostiosoitteet peräkkäin pilkulla erottaen, Valitse alasvetovalikosta sopiva oikeustaso (joko käyttäjät näkevät tapahtumat tai voivat myös muokata niitä). Tallenna kun olet valmis.
 
Voit myös tehdä käyttäjäkohtaiset oikeusmäärittelyt Tarkempi jako -asetuksia käyttäen. Kalenterijako toimii saumattomasti kaikkien anvianet.fi- ja netikka.fi-käyttäjien kesken.

kalenterin_jakoasetukset.jpg
Kuva tarkemmista jako-asetuksista.
 

4.Kalenterinäkymä
Kalenterissa näkyy oletuksena koko kuukauden tapahtumat. Voit muuttaa näytettävää ajanjakso kalenterin yläpuolella olevasta valintanauhasta. Voit muuttaa tätä esikatselun yläpuolella olevasta toimintonauhasta. Voit
lisätä kalenteriin tapahtuman myös klikkaamalla suoraan kalenteria ja määrittämällä tapahtuman tiedot.

 

Tehtävät

Lisää uusi tehtävä
Tehtäviä voit lisätä tehtävien esikatselusta Uusi tehtävä -painikkeesta. Täytä tehtävän tiedot ja tallenna.

lisaa_uusi_tehtava.jpg

Tehtävien muokkaaminen ja suoritetuksi kuittaaminen
 

 • Tehtävän muokkaaminen: Klikkaa tehtävän edessä olevasta kynästä, joka aukaisee tehtävän muokkamisen.
 • Tehtävän suoritetuksi kuittaus: Lisää ruksi tehtävän edessä olevaan laatikkoon.

oma_tehtava_lista.jpg
Tehtävien esikatselu ja poistaminen

Tehtäviä voi esikatsella, klikkaamalla valitun tehtävän nimeä tehtävälistalla. Esikatseluikkunasta löytyy myös tehtävän kuittaaminen suoritetuksi, muokkaaminen ja poistaminen.

tehtavien_esikatselu.jpg
 

 

Muistio

Muistioon voit kirjoittaa tekstimuotoisia muistiinpanoja. Klikkaa kohdasta Uusi muistiinpano ja kirjoita haluamasi teksti muistiinpanon tekstikenttään. Lopuksi tallenna. Muistiinpanon linkki tulee näkyviin esikatseluruutuun, josta pääset tarvittaessa myös suoraan muokkaamaan muistiinpanoa. Linkistä voit katsella muistiinpanoa ja katselussa löytyy myös valinta tallenna pdf-muodossa, jolloin saat muistiinpanosta suoraan pdf-tiedoston. Voit myös luokitella muistiinpanon käyttämällä Kategoria-alasvetovalikkoa.

muistio_0.jpg

Uusi muistiinpano

uusi_muistiinpano.jpg

Muistion muokkaaminen ja poistaminen
Aloita muokkaaminen valitun muistiinpanon edessä olevaa kuvaketta painamalla. Tämän jälkeen valittu muistio aukeaa ja sitä voi muokata ja tallentaa tai poistaa sivun alareunassa olevasta napista.

Yhteystiedot

Voit lisätä yhteystietoja kohdasta Uusi yhteystieto. Kirjoita tiedot lomakkeeseen ja paina Lisää.

yhteystiedot_0.jpg

Huom! Sähköposti-osoite täytetään lomakkeen välilehdellä Kommunikaatiot.

uusi_yhteystieto.jpg

Vinkki! Kätevin tapa lisätä yhteystietoja on lisätä ne suoraan saapuneista sähköposteista. Klikkaamalla lähettäjän nimeä avautuu valikko, josta voi valita vaihtoehdon Lisää osoitekirjaani.

lisaa_osoitekirjaan_0.jpg

Yhteystietolistan luominen (postituslista)
 
Klikkaa Yhteystiedot-sivulla nappia Selaa .

 1. Valitse osoitelistalta sähköpostiosoitteet, jotka haluat lisätä listalle.
 2. Valitse osoitekirja
 3. Paina Lisää

Anna Yhteystietolistalle nimi ja paina OK.

yhteystietolista.jpg
 

 

Usein kysytyt kysymykset

Mistä saan asetettua lukukuittauksen?

Klikkaa käyttäjätunnustasi ja valitse valikosta ”Asetukset”

lukukuittaus_uusi1.jpg

Valitse Sähköposti vasemman ylänurkan alasvetovalikosta Muokkaa asetuksia ohjelmalle:

lukukuittaus_uusi2.jpg

 

Klikkaa ”Luo”-sarakkeen alta otsikkoa ”Kirjoitustila”

 

lukukuittaus3_0.jpg Valitse Kyllä alimmasta alasvetovalikosta Pyydetäänkö ilmoitusta viestin lukemisesta

Ei = lukukuittausta ei pyydetä koskaan.
Kyllä = kaikista viesteistä, jotka lähetät, pyydetään lukukuittaus.

Tallenna valintasi.

Vinkki! Voit asettaa lukuittauksen myös yksittäisieen viestiin.
Valitse viestin kirjoitustilassa ruksi lukuittauksen eteen.

lukukuittaus4_0.jpg

Haluan lukea saapuneita viestejä oikealla, en alhaalla.
Voit vaihtaa lukuruudun paikkaa helposti. Avaa Muut-valikko
muut_valikko.jpg
muut_valikko1.jpg Valitse valikosta sinulle sopivin vaihtoehto.
Piilota esikatselu = Lukuruutua ei ole, viestit luetaan kaksoisklikkaamalla viestiä.
Pystysuora asettelu = Lukuruutu on oikealla
Vaakasuora asettelu = Lukuruutu on alhaalla

 

Kuinka luon uuden Yhteystietolistan (postituslistan)?

Yhteystietolista luodaan yhteystiedoissa seuraavasti:
 1. Valitse osoitelistalta sähköpostiosoitteet, jotka haluat lisätä listalle.
 2. Valitse osoitekirja alasvetovalikosta
 3. Paina Lisää -nappia
 4. Anna uudelle Yhteystietolistalle nimi ja paina OK.
Kuinka käytän Yhteystietolistaa viestin lähettämisessä
Aloita uuden viestin kirjoitus (Uusi viesti) ja kirjoita postituslistan nimen alku vastaanottaja kenttään. Järjestelmä ehdottaa vastaanottajaksi nimellä löytyviä ryhmiä ja osoitteita. Valitse ryhmä listalta.
yhteystietolista2.jpg

Voit valita myös yhteystietolistan osoitteet viestinkirjoituksessa, painamalla linkkiä Vastaanottaja: valitse ryhmä à valitse kenttä johon osoitteet lisätään: vastaanottaja, kopio, piilokopio ja paina lopuksi sivun alareunasta OK.

Miksi kalenterimerkinnät ei näy?
Kalenterimerkinnät eivät näy Kalenterissa ja Kotivalikossa, jos näytettäväksi kalenteriksi ei ole valittu mitään kalenteria. Siirry Kalenteri-osioon ja aseta haluttun kalenterin kohdalle valintaruksi.kalenterimerkinnat.jpg
Miten saan aktivoitua automaatti-/lomavastauksen tai viestien välityksen?

Lomavastaaja ja Viestien välitys löytyvät webmailin käyttöliittymästä oikealta ylhäältä.Valitse Lomavastaaja, jolloin voit syöttää oman poissaolotiedotteen. Valitse ikkunan alapuolelta vaihtoehto Tallenna ja ota käyttöön. Lomavastaaja poistetaan samasta paikasta, painamalla nappia Tallenna ja poista käytöstä. Syy-kenttä ei saa olla tyhjä, kun lomavastaaja otetaan käyttöön tai poistetaan käytöstä.

poissaoloviesti.jpg

Viestien välitys
 
Kirjoita sähköpostiosoite tekstikenttään johon haluat välittää sähköpostiin saapuvat viestit. Mikäli haluat viestien välittyvän usealle, eroittele osoitteet pilkulla ja välilyönnillä.
Paina lopuksi nappia Tallenna ja ota käyttöön. Ohjaus poistetaan samasta paikasta,
painamalla nappia Tallenna ja poista käytöstä.

uudelleenohjaa.jpg

Miten saan automaattisen suodatuksen päälle? 

Valitse oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnuksen alta aukeavasta valikosta ”Asetukset” 

1.png

Valitse oikeasta yläkulmasta ”Muokkaa asetuksia ohjelmalle” –valikosta kohta ”Sähköposti” 

2.png
Valitse sähköpostin asetuksista kohta ”Suodatus” 

3.png

Valitse kohdat "Suodatetaanko viestit sisäänkirjautumisen yhteydessä?" ja

"Suodatetaanko viestit kun INBOX-kansiota päivitetään?"

Paina lopuksi ”Tallenna” 

4.png
 

Anvia Webmail – Näin suodatat roskapostia helposti
 1. Kirjaudu palveluun.
 2. Mene sähköpostinäkymään.
 3. Klikkaa sähköpostilistauksesta sitä sähköpostia, jonka haluat luokitella roskapostiksi, hiiren kakkosnäppäimellä (perushiiressä oikean puoleinen näppäin). Aukeaa alla oleva luettelo, valitse siitä Musta lista. Järjestelmä ilmoittaa, että osoite on lisätty mustalle listalle, ja valittuna ollut viesti on siirretty mustan listan määrityksissä osoitettuun kansioon. Mikäli sinulle tulee roskapostia useammasta osoitteesta, lisää kaikki eri lähettäjät samalla tapaa mustalle listalle.
  webmail_roskaposti1.jpg
 4. Voit muokata suodatusasetuksia seuraavasti. Klikkaa ylänavigoinnista käyttäjätunnustasi ja valitse Suodattimet. Klikkaa aukeavasta näkymästä musta lista.
  webmail_roskaposti2.jpg
 5. Jokainen lisäämäsi osoite näkyy omalla rivillään. Tähän voit myös suoraan lisätä mustan listan osoitteita, kirjoittamalla ne omalle rivilleen. Oletuksena on, että mustan listan viestit poistuvat kokonaan. On suositeltavaa muuttaa tämä asetus siten, että mustan listan viestit siirtyvät esimerkiksi roskakoriin tai roskapostiin. Siirrä musta pallo kohtaan Siirrä viestit kansioon ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto alasvetovalikosta. Klikkaa tallenna. Muistathan tyhjentää roskapostikansion ja roskakorin aika-ajoin, niin sähköpostitila ei täyty!
  webmail_roskaposti3.jpg
   

 

 

Kuinka voimme palvella?

Asiakaspalvelu

(06) 411 3300

Tekninen tuki

Tekninen tuki palvelee sinua arkisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 10-15.


Myymälöiden aukioloajat