oma_anvia.png

Saat laajakaistaliittymäsi käyttöön seuraavien ohjeiden avulla. Huomaa, että ohjeet poikkeavat toisistaan riippuen siitä, millä tekniikalla liittymäsi on toteutettu.

 

Mistä tiedän, mitä ohjetta pitää noudattaa?
Jos sinulla on Anvia Laajakaista Tuhti –liittymä, se on toteutettu joko kuitu- tai kaapelimodeemitekniikalla. Muut kuin Tuhti-liittymät ovat ADSL-tekniikalla.
Anvia Laajakaista, ADSL

 

laajakaistan_kayttoonotto_adsl-tekniikalla_puhelinverkko_3.jpg
 

Anvia Laajakaista Tuhti, kaapelimodeemi

 

laajakaistan_kayttoonotto_docsis-tekniikalla_kaapeli-tv-verkko_2.jpg
 

Anvia Laajakaista Tuhti, kuituliittymä tai taloyhtiön kuituliittymä

Näin kytket laajakaistan talojakamosta huoneistosi datapistorasioihin.

laajakaistayhteyden_kayttoonotto_kuitu1.jpg
Talojakamo
1. Talojakamo löytyy yleensä huoneiston eteisestä, ja näyttää sisältä ohjeellisesti kuvan 1 mukaiselta.
laajakaistayhteyden_kayttoonotto_kuitu2.jpg
ATK-pistoke liitetty datakaapelilla huoneistopistokkeeseen.
2. Tietoturvallisuuden vuoksi tarvitset reitittimen ja tarvittavan määrän verkkokaapeleita huonepistokkeisiin. Reitittimen voit hankkia Anvian myymälästä. Liitä ristikytkentäkaapin sisääntulon verkkokaapeli (RJ45) reitittimen WAN-porttiin (yleensä nimetty WAN tai Uplink). Kytke sen jälkeen reitittimen LAN-porteista (yleensä nimetty LAN tai numeroitu) kaapelit haluamiisi huonepistorasioihin. Huoneistopistorasioiita ovat ATK-pistoketta seuraavat numeroidut pistokkeet. Ne määräävät, mihin huoneeseen ohjaat laajakaistayhteyden.
Langatonta reititintä ei kuitenkaan suositella sijoitettavaksi kytkentäkaapin sisään, koska kaapin materiaali saattaa estää tai heikentää langattoman yhteyden pääsyä läpi kaapista. Langaton reititin tulisi sijoittaa kytkentäkaapin ulkopuolelle.
laajakaistayhteyden_kayttoonotto_kuitu3.jpg
Verkkokaapeli kytkettynä huoneiston pistorasiasta. Käyttövalmis.
3. Kytke toinen verkkokaapeli vastaavannumeroisesta huoneistosta löytyvästä datapistorasiasta tietokoneeseesi tai langattomaan modeemiin. Ota langaton verkko käyttöön alla olevan ohjeen mukaan tai liitä verkkokaapeli (RJ45) tietokoneen ja modeemin Ethernet-porttiin (kuvassa LAN 1-4).
Langattoman verkon (WLAN) käyttöönotto
1. Valitse tietokoneeltasi modeemin langaton verkko, jonka nimi riippuu käytettävästä laitteesta. (ks. modeemin käyttöohje)
2. Syötä avautuvaan ikkunaan langattoman verkon salausavain, joka yleensä löytyy modeemin pohjasta. (ks. modeemin käyttöohje)

 

Kuinka voimme palvella?

Asiakaspalvelu

(06) 411 3300

Tekninen tuki

Tekninen tuki palvelee sinua arkisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 10-15.


Myymälöiden aukioloajat