oma_anvia.png

Kotisivupalvelu-ohje

Kirjautuminen
Anvia kotisivupalveluun kirjaudutaan osoitteessa http://omasivu.netanvia.fi/wp-login.php, jossa omasivu on asiakkaan kotisivun osoite.

kirjautuminen1.jpg
Kirjoita käyttäjänimi, salasana ja valitse Kirjaudu sisään.

kirjautuminen2.jpg
Ruudulle avautuu WordPress -ohjauspaneeli.
 

Valikot
Ohjauspaneelin vasemmassa reunassa näkyy toimintovalikko. Valikkorakenne saattaa muuttua ulkoasun teemaa vaihdettaessa, koska teemoilla voi olla myös teemakohtaisia valikoita. Teemakohtaisten valikoiden kieli on yleensä englanti.

valikot1.jpg

Ohjauspaneeli
ohjauspaneeli.jpg
Ohjauspaneeli -sivu avautuu oletuksena WordPress -hallintapaneeliin kirjauduttaessa. Etusivulle on koottu oleelliset tiedot sivuston aktiviteeteista, kommenteista, tallennustilasta,  jne. Käytössäsi on 2 gigaa tallennustilaa. Voit myös julkaista sivustollasi uuden artikkelin käyttämällä Ohjauspaneelin Nopea Luonnos -osiota. Ohjauspaneelissa näytettäviä osia voidaan muuttaa oikeassa yläreunassa näkyvän Näyttöasetukset-valikon alta.
Sivustoni-valikossa näkyvät kaikki tunnuksen alle liitetyt kotisivutilat. Voit vaihtaa hallinnoimaasi sivustoa valitsemalla Ohjauspaneeli halutun sivun kohdalta.
Artikkelit
artikkelit.jpg
Artikkelit -valikossa on näet yhteenvedon kaikista sivuston artikkeleista, voit lisätä uuden artikkelin, määritellä kategoriota sekä avainsanoja.

Kaikki artikkelit -alavalikko näyttää yhteenvedon sivuston julkaisuista ja sieltä voidaan myös poistaa tai muokata valittuja julkaisuja.

Kun viet hiiren artikkelin päälle, näet artikkelin nimen alla valikon, josta voit muokata, poistaa tai näyttää kyseisen julkaisua. Valitse muokkaa, jos haluat muokata itse artikkelin tekstiä. Jos sen sijaan haluat muokata vain esimerkiksi artikkelin otsikkoa tai metatietoja, valitse pikamuokkaus.

Jos haluat kohdistaa toiminnon useampaa artikkeliin, klikkaa artikkelin edessä näkyvää laatikkoa ja valitse toiminto Massatoiminnot-kohdasta artikkeleiden yläpuolelta.

artikkelit1.jpg

Lisää uusi -alavalikon kautta luodaan uusi julkaisu sivustolle.

Julkaisuun voidaan lisätä mm. kuvia, linkkejä, tekstiä jne. Kun julkaisu on valmis, voit tarkastella julkaisua alustavasti valitsemalla Esikatsele. Julkaise -painikkeesta valmis artikkeli julkaistaan sivustolla.

Kategoriat ja avainsanat auttavat hakemaan ja löytämään tietoa sivuiltasi. Kategoriat -valikossa voidaan lisätä, muokata tai poistaa kategorioita. Voit käyttää kategorioita määrittääksesi osioita sivustossasi ja ryhmän aiheeseen liittyville kirjoituksille.Voit käyttää kategorioita myös luodaksesi sivullesi välilehtiä.

Avainsanat -valikossa voidaan lisätä, muokata tai poistaa avainsanoja. Voit lisätä artikkeleille avainsanoja. Avainsanoilla ei ole keskinäistä hierarkiaa, toisin kuin kategorioilla.

Media
media.jpg
Mediakirjasto -valikossa näkyy kotisivutilaan ladatut mediatiedostot, kuten kuvat, videot ja äänitiedostot. Mediakirjaston kautta voidaan poistaa sivuille ladattuja tiedostoja. Viemällä hiiren tiedoston päälle, näet valikon, jonka kautta voit muokata, poistaa tai tarkastella lataamaasi tiedostoa.

Lisää uusi -valikossa voidaan lisätä Mediakirjastoon uusia tiedostoja joko raahaamalla ne kenttään tai selailemalla kansioitasi.

Sivut
sivut.jpg
Kaikki sivut -valikon alta hallitaan kotisivutilaan luotuja sivuja eli sivustosi rakennetta. Lisää uusi -valikosta luodaan uusia sivuja.

sivut1.jpg
Kotisivulla saattaa näkyä luotujen sivujen lisäksi myös teemakohtaiset Home ja Uncategorized -sivut. Nämä saa yleensä halutessa poistettua teeman asetuksien kautta esim. Ulkoasu -> Vertex theme options -> Navigation.

Kommentit
kommentit.jpg
Kommentit” -valikossa voit tarvittaessa hallita, poistaa, vastata ja muokata muiden julkaisuihisi jättämiä kommentteja. Toimintovaihtoehdot tulevat näkyviin, kun viet hiiren kommentin päälle. Kommentit ovat oletuksena pois päältä. Käyttääksesi niitä sinun tulee aktioida toiminto.

Vierailija ei voi tehdä kommentointia syöttämättä pyydettyä koodia. Tämä on turvatoiminne, joka estää roskapostin kertymisen kommentteihisi.

Ulkoasu
ulkoasu.jpg
Ulkoasu -valikon kautta voit hallita teemoja ja muokata sivuston ulkoasua haluamasi näköiseksi. Joillain teemoilla on myös omia teemakohtaisia asetuksia, jotka ilmestyvät Ulkoasu-valikon alle teema vaihdettaessa. Teemakohtaiset asetusvalikot saattavat olla englanniksi.

Viemällä hiiren haluamasi teeman päälle, voit Teemat -valikossa vaihtaa käytössä olevan teeman toiseen sekä esikatsella sivustoja eri teemoilla ennen ulkoasun vaihtamista. Esikatselu -painikkeella valittu teema näytetään uudessa ikkunassa. Ota käyttöön -painikkeella valittu teema vaihdetaan sivuston ulkoasuksi.
ulkoasu1.jpg
Mukauta -valikosta löytyy teeman perusasetuksia, kuten otsikko taustakuva ja värit, joita voit muokata haluamasi näköiseksi. Muutosten jälkeen paina Tallenna & Julkaise -painiketta. Sulje -painike sulkee muokkaussivuston ilman tallentamista.
ulkoasu2.jpg
Vimpaimet -valikossa voit raahaamalla lisätä tai poistaa sivustolla näkyviä lisäosia, kuten Etsi, Kalenteri, RSS-syöte jne. Eri vimpaimet saattavat olla määritellyssä teemassa oletuksena.
ulkoasu3.jpg
Valikot -sivu on tarkoitettu sivustollasi näkyvien mukautettujen valikoiden hallinnointiin.

Valikkoja voidaan näyttää teemassa määritellyissä paikoissa ja sivupalkissa käyttämällä Mukautettu valikko-vimpainta Vimpaimet-sivulla. Kaikki teemat eivät välttämättä tue mukautettuja valikoita. Oletusteemat Twenty Fourteen ja Twenty Thirteen tukevat valikoita suoraan.
ulkoasu4.jpg
Otsake- sivulla voit mukauttaa teemasi otsakkeen. Voit valita yhden teeman oletusotsakekuvista tai voit käyttää omaa kuvaa. Voit muokata myös, miten sivuston otsikko ja kuvaus näytetään.

Profiili
profiili.jpg
Profiili -valikossa voidaan muokata henkilökohtaisia asetuksia ja lisätä esimerkiksi lempinimi, yhteystiedot ja tietoja itsestäsi. Paina lopuksi Päivitä käyttäjätiedot -painiketta, mikäli muokkaat profiiliasi.
Asetukset
asetukset.jpg
Asetukset -valikosta löytyy perusasetuksia mm. sivuston otsikkoon, päivämäärän esitystapaan, kirjoittamiseen, lukemiseen, keskusteluun, sekä median hallintaan.
asetukset1.jpg
Galleria -valikossa voidaan määritellä Galleria -lisäosan asetukset mm. tyylit, joilla kuvia sivuilla esitetään.
Ylävalikon rakenne
ylavalikko.jpg
Sivuston yläreunassa näkyy sivustosi nimi. Valitsemalla sen alta Vieraile sivustolla  hallintapaneelin näkymä vaihtuu kotisivun näkymäksi, jossa voit tarkastella sivusi nykyistä ulkoasua. Kun olet tarkastelemassa sivusi ulkoasua, Vieraile sivustolla -valinta vaihtuu kotisivunäkymässä  Ohjauspaneeli -valinnaksi, josta pääset takaisin hallintatilaan.
ylavalikko1.jpg
Yläpalkissa näkyvästä puhekupla-ikonista pääset tarkastelemaan sivustolla mahdollisesti hyväksyntää odottavia kommentteja. Oletuksena kommentit näkyvät sivustolla vasta kun ne on hyväksytty Kommentit -valikossa.
ylavalikko2.jpg
Uusi -valinnasta sivustolle voidaan lisätä nopeasti uusi artikkeli, mediatiedosto tai sivu.
ylavalikko3.jpg
Käyttäjänimen alla olevasta valikosta voit muokata omaa profiiliasi, sekä kirjautua ulos hallintapaneelista sivuston muokkauksen jälkeen.

 

Kuinka voimme palvella?

Asiakaspalvelu

(06) 411 3300

Tekninen tuki

Tekninen tuki palvelee sinua arkisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 10-15.


Myymälöiden aukioloajat